Slovo koronavírus je momentálne azda najskloňovanejším slovom na celom svete. Na sociálnych sieťach a z médií sa môžeme o šírení a priebehu tohto vírusu dozvedieť množstvo informácií, ktoré ale nemusia byť vždy len pravdivé a mnohé šíria zbytočnú paniku. Samozrejme, musíme byť obozretní a vykonávať preventívne opatrenia je na mieste. Nakoľko ide o nový vírus, tak zatiaľ nemáme liek, ktorý by ho dokázal zastaviť a tak prerušiť množenie tohto vírusu. Je ale potrebné si uvedomiť, že netreba podliehať panike, ale dodržiavať niektoré pravidlá:

  • nenavštevovať postihnuté oblasti,
  • nepodceňovať ani bežné respiračné ochorenia,
  • dodržiavať hygienu rúk a priestorov, v ktorých sa zdržiavame.

Čo to vlastne ten koronavírus je? V skratke. Koronavírus pochádza z čeľade Coronaviridae a je súčasťou jednej známej skupiny, kde sú vírusy ako SARS a MERS. Predpokladá sa, že chorí sa nakazili kontaktom so zvieratami na miestnych trhoch s predajom rýb a iných živých zvierat, najmä hydiny. Následne nastal interhumánny prenos, to znamená, že vírus sa dokáže šíriť medzi ľuďmi a nepotrebuje k nakazeniu zviera. Inkubačná doba (doba od nakazenia po prvé príznaky) je 14 dní. Prvé príznaky sú:

  • dýchavičnosť,
  • bolesti hrdla,
  • vysoká teplota.

Ťažkosti môžu prejsť až do zlyhania dýchacieho systému a dusenia sa

Vďaka nášmu tímu bezskodcov.sk vieme zabezpečiť preventívnu ochranu na akomkoľvek verejnom mieste ako sú: školy, materské školy, nemocnice, reštaurácie, hotely, sklady, čakárne, obchody ale aj domácnosti a iné priestory. Prevenciu vykonávame chemicky alebo suchou parou. Ak chcete aj Vy zabezpečiť dezinfekciu, neváhajte nás kontaktovať.
Email: info@bezskodcov.sk
Tel.: 0917 660 394